World of Warcraft

Att World of Warcraft är enormt är det väl ingen som missat. Jag tänkte faktiskt inte grotta ner mig så mycket i själva spelet idag utan snarare lyfta ett fenomen i dess bakvatten. Oavsett om du är en level 60 paladin eller en färsk hunter så har du ett behov av guld och alla gillar inte att springa och harva ihop guldet själva. Numer finns det däremot en lång rad tjänster som erbjuder wow guld.

Idén är ganska enkel, det sitter folk som är väldigt duktiga på att samla guld och spelar som galna. De harvar ihop varenda slant de kan, på rätt server och rätt sida, gissar att de har ganska många karaktärer var. Sen säljer de guldet via någon site som t ex den som länkas i det här inlägget för ett fast pris. När detta gjorts möts man i spelet och en överföring sker, hela tiden är allt kontrollerat av den site som tillhandahåller tjänsten. Snyggt, enkelt och smärtfritt.

Vad säger Blizzard om Guld-försäljning?

Blizzard gillar det inte och det är faktiskt så att karaktärer som säljer guld kan få på foten, mig veterligen kan man inte få det för att man köper. Det är alltså lite av en svart marknad och man kan själv som spelare ha olika åsikt om det är bra eller dåligt,  det man däremot inte kommer ifrån är att det händer. Det händer dessutom i ganska stor skala.