Spel genom tiderna

Begreppet ”spela spel” har onekligen kommit att bli allt bredare i dagens moderna samhälle. Att spela spel innebär inte längre att man spelar monopol eller ett parti kortspel. Spela spel kan idag innebära så mycket mer än vad det förr brukade betyda. Idag finns det hur många olika typer av spel som helst och det är sällan vanliga brädspel det handlar om. Det är till och med många som spelar om pengar och lägger bet på olika spelsajter.

Nu för tiden så har vi kommit ännu längre än så. Tekniken har tagit oss ännu längre än vad vi nog trodde för några år sedan. Idag är nämligen det här med brädspel nästan förlegat och istället så är spelen knutna till nätet, datorn eller tv:n. Tekniken är idag det som styr utvecklingen av spelen och det är förvånansvärt hur många roliga spel som finns ute på marknaden nu för tiden. Här kommer några exempel på olika typer av spel:

  • Dataspel – De första tekniska spelen som kom ut på marknaden. En riktigt stor hit när de slog igenom. Det kan handla om alltifrån roliga spel med figurer till klassiska krigsspel. Det är bara några alternativ av flera hundra.
  • Tv-spel– Vi minns nog alla de klassiska Nintendo som alla hade där hemma. Det första och mest klassiska tv-spelen av dom alla. Där spelades alltifrån Super Mario till Duck hunt. En klassiker när den är som bäst!
  • Internetspel – Det senaste tillägget inom spelvärlden. På nätet kan man framförallt spela poker och casino, vilket har blivit väldigt populärt.