Sällskapsspelet Bingo

Att säga att bingo skulle vara något annat än ett sällskapsspel är en lögn, bingospel är nämligen något man bäst gör tillsammans i grupp – för gemenskapens skull.

666582-bingo-ballsOm man ska spela bingo kan man välja att göra detta på olika sätt. Till exempel kan man spela bingo online, i bingohallen eller tillsammans i gemensamhetslokalen på föreningen – men en sak är gemensam. Bingo spelar man tillsammans. För oavsett om man spelar på nätet eller i en fysisk lokal så spelar man faktiskt tillsammans med flera andra och får en stund att umgås, prata lite i en chattruta med andra spelare eller ta en gemensam fikapaus i bingohallens café mellan dragningarna – och det är just detta som gjort bingo så populärt.

Det satsas på bingo

Förr kunde man bara spela bingo på äldreboendet eller i sunkiga bingohallar gömda i skymundan, så är det inte längre. Idag satsar såväl kommuner som nätcasinon på att erbjuda bingospel till personer i alla olika åldrar, kvinnor som män. Till exempel har man i Helsingborg precis flyttat upp den lokala bingohallen från lokaler likt en bunker i mörker till nyrenoverade fräscha lokaler mitt på centrala gatan i centrum, skriver Helsingborgs Dagblad. Och i Älvsåker i Kungsbacka kommun använder man sig av bingo för att få ensamkommande flyktingbarn att känna sig välkomna – på initiativ av pensionärerna som både anordnar bingon och skaffar fram priser att vinna (källa). För är det någonting som bingo är så är det ett sällskapsspel som ska spelas tillsammans. Tittar man till exempel på gemensamhetskvällarna som anordnas av olika föreningar så är just bingo ett vanligt inslag. Bara nu senast var det fullt hus på månadsbingon i Skövde, skriver Skövde Nyheter. Så den som trodde att bingo bara var något som ensamma människor gjorde får allt tänka om – bingo är nämligen den moderna tidens sällskapsspel!