En Pokerlivsstil

Jag spelade för ungefär en månad sen en pokerturnering i Västindien och det var några saker som slog mig. Det allra första var att trots att det var vansinnigt lyxigt så var det inte så där glamoröst som det ser ut på TV. Visst fanns det en massa lättklädda modeller och pokermiljonärer i drösar men tjejerna ser inte lika heta ut i levande livet och pokermiljonärerna är ju, om sanningen ska fram, inget annat än bleka, lite halvfeta dataspelare som sitter vakna hela nätterna.

Min poäng är att poker är en livsstil, till skillnad från byggare så lever pokerspelare sitt yrke. Man kan inte bli rik på poker om man inte tänker, lever och andas poker. Nu är det ju i och för sig så att många av dom gör det från lyxhotell på en strand någonstans i Centralamerika men de är ändå bleka (eller kräftröda) och de spenderar sin tid framför laptopen. Det gör ingen skillnad var de är, är man en nätspelare så är man.

Min korta dust med pokerlivet kanske verkar som en negativ upplevelse men det var det faktiskt inte, jag tycker det är enormt upplyftande att orakade blekfeta killar från Ljusdal numer faktiskt har en chans att få ihop det med trimmade Latinamerikanska toppmodeller och dessutom kunna köra därifrån i en Ferarri. Det hade varit jobbigare om de hade varit snygga och framgångsrika på andra områden också.