Battle of Westeros

Lagom till att HBO-serien Game of Thrones haft premiär (efter bokserien av George RR Martin) så har Fantasy Flight lyckats sumpa spelet Game of Thrones. Spela-spel.org har blivit lovade att de ska dyka upp i butik igen om tre månader. Tills vidare skulle vi vilja tipsa om Battle of Westeros från samma tillverkare.

Battlelore: Battle of Westeros

Battle of Westeros är ett spel i Battleloreserien och utspelar sig i samma värld som Game of Thrones. Det är bara själva fältslagsdelen däremot och påminner mycket om Memoir 44. Det är klart värt att spela och det är riktigt snyggt, det kommer med över hundra enheter i plast och man kan om man vill återuppleva gamla barndomsminnen sätta sig och måla karaktärer.

Den stora nackdelen med spelet är faktiskt även det figurerna. Ett spel som annars skulle kunna gå ganska snabbt att spela lider av halvdant tillverkade plastfigurer med lösa baser som i princip kräver lim för att fungera. Reglerna är dessutom onödigt krångliga och långa, den här brädspelaren är inte på några vis en nybörjare men tröttnade ganska snart på regelläsning i alla fall. Det är mycket runt omkring som skulle kunnats kapas bort och reglerna hade ändå varit desamma.